Navigation


Oakley Solglasögon Online

Ett annat märke som har blivit allt mer populärt är Oakley, som med sina sportiga modeller har tagit marknadsandelar av de yngre konsumeterna.

Även om Oakley främst har sportiga modeller av solglasögon finns det andra, mer traditionella modeller av sportglasögon att välja på, men det är på sportsolglasögon som Oakley har byggt sitt namn.

För alla som tycker om att ha solglasögon när man idrottar är Oakley ett av de allra bästa alternativen, med otaliga modeller som sitter på plats även när man sportar som mest.

Oakley Historia

Oakley startades i Kalifornien år 1975 av James Jannard. Namnet Oakley tog han från sin hund. I sin vagga sålde Oakley handtag till crossmotorcyklar i ett unikt material, så företagets koppling till aktiva sporter och racing fanns redan från början. I början av 80-talet tillverkade han ett par crossglasögon vid namn O-Frame och genom att ha Oakley-loggan på spännbandet blev Oakley snabbt igenkänt och populärt.

När vinnaren av Tour de France 1984 och andra professionella cyklister valde att bära Oakleys solglasögon The Eyeframe tog denna del av försäljningen fart och resten är - som man brukar säga - historia.

Sedan 2007 är Oakley en del av den italienska modegruppen Luxottica som även kan tillskriva sig varumärken som Ray-Ban, Persol och Vogue.

Oakley Modeller

Oakley M Frame

Oakley M Frame

Rena sportsolglasögon som idrottare som Lance Armstrong, Natascha Badmann, Tony Gwynn, Brian Lara och även amerikanska försvaret använder.

Oakley Half Jacket

Oakley Half Jacket

Avancerade solglasögon med olika linsvarianter och färger. Bärs av bland andra golfaren Annika Sörenstam, Ian Poulter, Peter Reid och Sam Stosur.

Oakley Frogskin

Oakley Frog Skin

Klassiska retro solglasögon ur Oakleys Limited Edition serie som återupplivats från 80-talet - givetvis med 2000-talets tekniska linser och bågmaterial. En kändisfavorit som ofta ses på nästippen av Hayden Panettiere, Shaun White, Mary-Kate Olsen, Kiefer Sutherland och Christina Milian


Sponsrade Länkar