Ray-Ban Solglasögon Online

Hitta billiga solglasögon från Ray-Ban

Ray-Ban är väl kanske det varumärket vi förknippar mest med solglasögon. Som skapare av de mest igenkända bågarna – pilot solglasögonen (Ray-Ban Aviator) – har Ray-Ban sedan starten för över 70 år sen alltid levererat suverän stil tillsammans med hög kvalitet, prestanda och komfort.

Ray-Ban är ett amerikanskt företag och grundades år 1937 av Bausch & Lomb. Vid den tidpunkten var det främsta syftet med Ray-Ban-solglasögon att skydda ögonen på piloter i amerikanska flygvapnet från skadligt solljus och UV-strålar. Snabbt blev Ray-Ban Aviator-solglasögonen populära inte bara bland piloter utan även bland allmänheten, tack vare sin ikoniska design och överlägsna kvalitet.

Sedan dess har Ray-Ban fortsatt att vara en dominanter spelare inom solglasögonindustrin. Varumärket erbjuder ett brett utbud av stilar och modeller, såsom Wayfarer, Clubmaster och Erika, som alla har blivit tidlösa ikoner inom modevärlden. Deras solglasögon erbjuder inte bara enastående skydd mot skadliga UV-strålar, utan de är också extremt bekväma att bära och tillverkade med noggranhet för att hålla länge.

Med sitt starka fokus på innovativ design och högkvalitativa material har Ray-Ban fortsatt att vara ett av de mest populära varumärkena inom solglasögon. Oavsett om du är ute efter ett par klassiska pilotglasögon, retro-inspirerade wayfarers eller sportiga solglasögon, kan du vara säker på att Ray-Ban har något som passar din stil och personlighet.

Så oavsett om du är ute efter ett par solglasögon som kombinerar stil och funktionalitet eller bara vill ha ett varumärke som är synonymt med tidlös elegans, så är det svårt att gå fel med Ray-Ban.

Ray-Ban Historia

Ray-Ban började tillverka glasögon 1937 på uppdrag av det amerikanska flygvapnet. Flera flygare rapporterade att de ådragit sig bestående synskador under diverse flygningar. En viss Löjtnant John MacCready kontaktade företaget Bausch & Lomb och bad dem skapa ett par solglasögon som inte bara skyddade ögonen mot solens strålning utan även såg eleganta ut.

1937 tog Bausch & Lomb patent på prototypen Anti-Glare som filtrerade bort infraröd och ultraviolett strålning. Piloterna i USA:s flygvapen började genast använda glasögonen i stor utsträcking och resten är som man säger, historia.

Ray-Ban Modeller

Ray-Ban Wayfarer

Kända bärare av Ray-Ban Wayfarer inkluderar bl.a. Roy Orbison, Bob Dylan, Ray Charles, Blues Brothers, Johnny Cash och Tom Cruise i filmen Riskt Business.

Ray-Ban Aviator

Kända bärare av Ray-Ban Aviator inkluderar bl.a. Tom Cruise i filmen Top Gun, generalen Douglas MacArthur, Madonna, Lenny Kravitz, Kanye West på senare tid även Kate Moss.

Lämna ett svar